vdln mediation

De notaris als bemiddelaar bij conflicten

Veel mensen vinden het lastig om te praten over de dood en over wat zij aan wie willen nalaten. Vaak gebeurt dit dus niet en laat iemand een testament achter zonder dat duidelijk wordt wat zijn of haar bedoelingen waren. Dan is de kans groot dat er ruzie over de erfenis ontstaat bij de achtergebleven familieleden. Wanneer alle erfgenamen zich willen inzetten het conflict in onderling overleg op te lossen, kan de notaris daarbij als bemiddelaar optreden.

De notaris is onafhankelijk en weet bovendien alles over familierecht. Een heel logische keuze dus als u iemand zoekt die kan bemiddelen bij uw conflict. Wij helpen u graag een oplossing te zoeken waar alle betrokkenen zich in kunnen vinden.

Wat is mediation precies?

Mediation is een vorm van conflictbemiddeling, waarbij mensen proberen een conflict met elkaar op te lossen, met hulp van een bemiddelaar: de mediator. De mediator helpt de communicatie op gang te brengen en begeleidt de onderhandelingen. Het mediationproces maakt duidelijk wat de echte belangen van iedereen zijn en helpt oplossingen te bedenken en afspraken te maken, waarin alle partijen zich kunnen vinden. Mediation is dus geen strijd tegen elkaar, maar het vinden van oplossingen met elkaar. Daarom wordt mediation ook wel bemiddeling genoemd. 

Welke vormen van mediation zijn er?

Een conflict kan over van alles gaan. En eerlijk is eerlijk: niet ieder conflict is op te lossen met mediation. Soms is de tussenkomst van een rechter onvermijdelijk. Maar als het om zaken gaat waarbij familierecht een rol speelt en alle partijen zich willen inzetten om samen een oplossing te vinden, dan helpt Van der Laan u graag als mediator. We zijn gespecialiseerd in bemiddeling bij familieconflicten.

De voordelen van mediation bij familieconflicten

  • Mediation is goedkoper en sneller dan een rechtszaak.
  • Mediation brengt de communicatie weer op gang, zodat u als familie weer samen verder kunt.
  • Mediation helpt u bij het verwerken van alle emoties die een familieconflict met zich meebrengt. Zeker als het conflict is ontstaan na het overlijden van een dierbaar familielid.
  • Ervaring leert dat de samen gevonden oplossing beter 'houdbaar' is dan een door de rechter opgelegde uitspraak.

Van der Laan ook uw mediator?

Wilt u weten of Van der Laan notariaat uw conflict kan helpen oplossen? Maak dan vrijblijvend een afspraak of kom eens langs tijdens ons gratis en vrijblijvend inloopspreekuur in Oldebroek. En u bent natuurlijk ook van harte welkom als u in bijvoorbeeld Elburg, Epe, Hattem, Heerde, Kampen, Wezep of Zwolle woont.